Atatürk İlkokulu


Vizyon: Akademik ve sosyal aktivitelerde tercih edilen, saygın, güvenilir katılımcı, bilgili, çağdaş nesillerin ekip ruhu ile yetiştirildiği bir kurum olmak.

Misyon: Okulun sosyo-kültürel ve ekonomik yapısını dikkate alarak; katılımcı, yaratıcı sağlıklı iletişim kurabilen, sorumluluk alabilen, kendisiyle ve toplumla barışık, öğrenmeye ihtiyaç duyan, öğrenme yollarını kavrayıp uygulayan, demokratik, insan haklarına saygılı ve hoşgörülü bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Okulumuz çeşitli sosyal ve sportif yarışmalarda bazı önemli başarılar elde etmiş olup, bunlar aşağıda belirtilmiştir: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilimizde düzenlenen Satranç Turnuvasında okulumuz; erkeklerde Mardin 1.si, kızlarda Mardin 3.sü oldu. İlimizde 31 Mart 2011 tarihinde yapılan Küçük Kızlar Masa Tenisi turnuvasında Devran BİSEN, Merve KANAT ve Merve OYSAL’dan oluşan takımımız Şampiyon oldu. Hüseyin TEKİN antrenörlüğünde 3-A Sınıfından Kava VURGUN satranç turnuvası minikler kategorisinde Mardin ikincisi olmuştur. Okulumuzu okullar arası hentbol turnuvasında temsil eden yıldız erkekler birincilik kupası, yıldız kızlar üçüncülük   kupası aldı. Ayrıca Atatürk İlköğretim Okulu Spor Kulübü küçük kızlar kategorisinde birincilik kupasını almıştır. 2012 yılında Özel Atak Koleji tarafından yapılan Minikler Okuyor adlı kitap yarışmasına okulumuz çok sayıda öğrenci ile katılmış olup, plaket almıştır. Okulumuzda TEGV (Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı) ile ortaklaşa olarak Kendime Yolculuk adlı etkinlikler yapılarak öğrencilerimizin hem kendilerini ve özelliklerini tanımalarına hem de ufkunun açılmasına yardımcı olunmuştur.

Saatler: Ders Başlama Saati: 08:30 Ders Bitiş Saati:14:10
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: ingilizce
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 04822137012

Belgegeçer - (482) 213 7012

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://mardinataturk.meb.k12.tr

Adres - DİYARBAKIR KAPI MAH. 1. CADDE ARTUKLU / MARDİN

Öğretmen :15
Öğrenci :256
Derslik :15
Kütüphane Kitap Sayısı :1420
Öğretim Şekli :Normal öğretim

Yerleşim Yeri - Eski Mardin´de bulunan okulumuzda görev yapan öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu Yenişehir´de ikamet etmektedir. Yenişehir´de Eski Mardin´e göre daha rahat boş konut bulunabilmektedir.

Adres - DİYARBAKIR KAPI MAH. 1. CADDE ARTUKLU / MARDİN

Ulaşım Ulaşım şehir içi dolmuşlarıyla sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Artuklu ilçesinde bulunmaktadır.